Пробиотици и кожа

Само до преди 15-20 год. изглеждаше, че миналото столетие ще утвърди господството на синтетичните химически вещества като избор на цивилизацията във всички сфери, в т.ч. и в козметиката.Но бързо растящите проценти на установени странични ефекти, неповлияване и възникване на заболявания на кожата принудиха все повече специалисти да търсят други пътища- не толкова оригинални, като новосинтезираните, но много по-верни.Оказа се, че е трудно да изобретим нещо по-добро от това, което вече е сътворила Природата -под формата на хилядите ценни за човека и в частност за кожата хранителни вещества и полезни микроорганизми.Можем само да ги доусъвършенстваме като ги предложим в подходяща форма и съчетание, съобразена с индивидуалните изисквани на нашата кожа.

Пробиотиците са познати в света като хранителни добавки и функционални храни. Маските "Mariah`s face" са първите български пробиотици използвани като козметични средства.Получени са чрез млечно-кисела ферментация от екологично чисто краве мляко. Представляват сух млечен продукт под формата на прах, състоящ се от нисколактозен млечен хидролизат и следните аминокиселини: Cystin, Isoleucine, Leucine, Methionine, Phenylalanin, Threonin, Thyptophan, Tyrosine, Valine, Alanine, Arginine, Aspartic acid, Glimatic acid, Clicine, Histidin, Hydr. Proline, Proline, Serine, Lisinoalanine.

В резултат на висок биотехнологичен процес млечните белтъци са разградени до олиго-, дипептиди и изброените 21 аминокиселини; млечните захари-до прости (глюкоза, галактоза); млечните мазнини до полиненаситени мастни киселини (линолова, линоленова). Маските "Mariah`s face" съдържат млечни витамини, йонизирани минерали, микроелементи и пектин.Всяка маска съдържа над 50 млн. до 1 млд. активни живи и латентни клетки на Lactobacillus bulgaricus.Според съдържанието на млечни мазнини биват обезмаслени, нискомаслени и средномаслени.Някои видове съдържат белтъчен преципитат или активни екстракти от растителен произход.Съчетанието на пробиотици и екстракти от билки многократно увеличава действието на растителните екстракти, тъй като свободните аминокиселини действат като бърз транспортен носител и вкарват активните вещества в клетките на кожата.Всички маски са нисколактозни, поради което не са противопоказни при хора с алергия към мляко.

С "Mariah`s face" грижата за Вашата кожа е поставена на строго научна основа.Маската е с гарантирани чистоти и качество-микробиологичен контрол, селекция на щамове на Lactobacillus bulgaricus, стерилност.Тя е клинично тествана при девойки и жени и не са регистрирани странични ефекти.

Кожата Ви е скъпоценна част от Вас в тон с Вашия собствен ритъм. За да поддържате красотата, дори когато сте изправени пред предизвикателствата на времето и околната среда "Mariah`s face" Ви кани да следвате най-безопасния и кратък път към блясъка, жизнеността, съвършения баланс с първата жива маска за лице.

Маските от серията "Mariah`s face" едновременно почистват повърхностно и дълбоко кожата и имат подхранващо и тонизиращо действие. Наблюдава се ефект на изглаждане и освежаване-матиране на кожата. Те нямат странични ефекти - зачервяване, лющене и не предизвикват алергични реакции. Не е задължително прецизно, извършено от специалисти диагностициране на типа и състоянието на кожата. Не съществува риск от отрицателен ефект в случай на неточно определяна на типа кожа.

Вашата кожа и дрехите Ви са вашия имидж пред заобикалящия свят. С пробиотиците "Mariah`s face" Вие създавате комфорт за себе си и удоволствие за околните.

Маските "Mariah`s face" са в опаковки за еднократна употреба.Оригиналната опаковка не изисква специални условия за съхранение (t?,влажност). След отваряне на опаковката сухото вещество се поставя във ваничката и към него се добавя 1 чаена лъжичка вода.Водата не трябва да е гореща, тъй като при температура над 50? С Lactobacillus bulgaricus умира.След това се разбърква до получаване на хомогенна смес.Тази смес се нанася равномерно върху лицето, челото и шията или около зоните на образуване на бръчки (за маската с розово масло), както и върху възпалените или засегнати от акне участъци (ръце, гръб).Оставя се да действа 15-20 минути.Маските "Mariah`s face" образуват добър филм върху кожата, което позволява снемането им на сухо, чрез разтъркване.Лицето може да се измие с вода и не е необходимо нанасяне на допълнителни подхранващи или защитни кремове.Сухото снемане на маските е пълно и лицето може и да не се мие.Кожата придобива естествен приятен аромат на карамел.Дори и след снемане на "Mariah`s face" живите лактобацили и биологично активните вещества,произвеждани от тях остават и проникват в кожата, като оказват своето антибактериално и противовъзпалително действие. Само живите лактобацили не могат да регулират всички функции на кожата.Съчетанието на живи клетки и хранителни вещества прави пробиотиците "Mariah`s face" уникални и особено полезни за кожата. Тези хранителни вещества са във вид готов за директно усвояване от кожата: млечните белтъци са разградени до свободни аминокиселини, олиго- и дипептиди; млечните мазнини-до полиненаситени мастни киселини-линолова, линоленова; захарите-до прости захари; минералите и микроелементите са йонизирани. Те заедно с млечните витамини и пектина оказват многостранни благоприятни ефекти върху кожата. Пробиотичните маски "Mariah`s face" за различните типове кожа са със съобразен състав и съотношение, което регулира белтъчната, мастна и водно-солева обмяна на кожата и оптимизира нейните функции.Нова генерация пробиотици в козметиката е съчетанието им с активни вещества от растителен произход.Свободните аминокиселини многократно увеличават действието на билковите екстракти и засилват полезните им ефекти върху кожата.

Маските "Mariah`s face" са естествени продукти.Те не съдържат синтетични химически вещества и консерванти. Lactobacillus bulgaricus не са генноманипулирани.Препоръчително е да се използват 1-2 пъти в седмицата.Могат да се ползват и всеки ден без риск от странични ефекти и алергични реакции.При ежедневното им приложение заместват употребата на различни видове кремове за лице.