Mariah's Face маска за чувствителна и свръхреактивна кожа, склонна към алергии и възпаления.
При акне

Mariah's Face pink mask • Унищожава възпалителните огнища.
• Предпазва от алергични и възпалителни реакции.
• Стабилизира състоянието на кожата.
• Връща усещането за комфорт.
При активни възпалителни и алергични процеси и при акне се използва ежедневно 7-14 дни, след това 2-3 пъти в седмицата.
Използва се при всички видове алергии, включително и към мляко, поради нисколактозното съдържание. Желателно е след снемане на маската лицето да не се мие няколко часа, тъй като Lactobacillus Bulgaricus продължава да действа.
Противопоказания няма.
Ефектът на маската се засилва с едновременното приемане на пробиотици Lactoflor Bio plus - 3-6 капсули дневно.
• Изчезват пъпките, зачервяванията и усещането за дискомфорт.
• Намаляват реакциите на свръхчувствителност.
• Тенът е изравнен.
• Кожата e със сатенена мекота.

Кожата страда от различни заболявания, като най-често срещано е акнето. То е възпалително заболяване и се проявява с пъпки, черни и бели точки. За страдащите от акне,то е нещо повече от козметичен проблем. Последствията му включват емоционален стрес, който има силно влияние върху самочувствието.

Акнето най-често започва през пубертета, когато се повишава рязко отделянето на андрогени (мъжки полови различни хормони). Те стимулират производството на кератин и себум. Ако себумът се отделя по-бързо, отколкото може да премине през порите се появява пъпка. Излишната мазнина прави порите лепкави и създава предпоставки за задържането на бактерии в тях. Образуват се черни точки, в които себумът се свързва с кожните пигменти и запушва порите. Ако люспите на повърхността на кожата се запълнят със себум се появяват бели точки. Те могат да се спукат и инфекцията да се разпространи. При тинейджърите акнето се появява най-често по лицето и горната част на тялото, а при възрастните то е ограничено до брадичката и челюстта и се проявява в по-малко на брой, но по-болезнени пъпки. При възрастните е свързано най-често с наследствени фактори, хормонален дисбаланс или гъбичкови инфекции (микози). Недостигът на хранителни вещества и/или прекомерната консумация на преработена храна, наситени и хидрирани мазнини също допринасят за появата на акне.

Кожата е най-големия орган на тялото.Тя "диша". Ако порите се запушат от прах или други вещества , микробите, които са навлезли там предизвикват зачервяване и възпалителни реакции. Употребата на синтетични химични вещества, които са в основата на козметичната индустрия до началото на 21 век е причина за чести прояви на свръхчувствителност и алергични реакции от страна на кожата.

"Mariah`s face" за свръхреактивна кожа, склонна към алергии унищожава възпалителните огнища, стабилизира състоянието на кожата, предпазва от алергични реакции и връща усещането за комфорт. Маската е подходяща и при акне. Lactobacillus bulgaricus е активен и силен микроорганизъм. Той измества болестотворните бактерии по пътя на конкурентните взаимоотношения и намалява възпалителните процеси в кожата. Биологично активните вещества произвеждани от лактобацилите стимулират имунната система и предпазват от алергични реакции. Маската е обезмаслена и не натоварва допълнително кожата с мазнини внесени отвън.

Тя е нисколактозна и се използва при всички видове алергии, включително и към мляко. Основна причина за появата на алергия към мляко е недостигът в човешкия организъм на ензим (лактатдехидрогеназа), който разгражда лактозата. Аминокиселините разтварят мастните натрупвания, блокиращи порите, възстановяват увредените клетки, хидратацията и тургора на кожата. Те заедно с пектина елиминират токсините и премахват черните точки. Желателно е след снемане на маската лицето да не се мие няколко часа, тъй като Lactobacillus bulgaricus продължава да действа. При активни възпалителни и алергични процеси и при акне се използва ежедневно 7-14 дни, а след това 2-3 пъти в седмицата.

Ефектът на маската се засилва с едновременното приемане на пробиотици-Biomilk vital и спазване на подходящ хранителен режим беден на животински мазнини.

С "Mariah`s face" пъпките, зачервяванията и усещането за дискомфорт изчезват.Намаляват реакциите на свръхчувствителност. Тенът се изравнява и кожата е със сатенена мекота.